Säännöt

 1. Järjestäjä

Kilpailun järjestää:
Tattikarnevaali-yhdistys ry
Mäkeläntie 2
82110 Heinävaara

2. Kilpailusarjat ja osallistumismaksut

Sarja I: Herkkutattisarja, henkilökohtainen kisa
Ikäraja 18 vuotta.
Osallistumismaksu 20 euroa.

Sarja II: Herkkutattisarja, joukkuekisa
3 henkilön joukkue. Ei ikärajaa, joukkueessa oltava vähintään yksi täysi-ikäinen osallistuja.
Osallistumismaksu 50 euroa.

Sarja III ja IV: Kantarellisarja, henkilökohtainen kisa sekä kantarellisarja, joukkuekisa. Joukkueessa ei ikärajaa, joukkueessa oltava vähintään yksi täysi-ikäinen osallistuja.

Kilpailijat osallistuvat automaattisesti sarjaan III tai IV tuodessaan tuomaroitavaksi ja punnittavaksi kantarelleja.

III ja IV -sarjoihin ei ole erikseen pääsymaksua.

Sarja V: Dalla Vallen perhesarja

Joukkue koostuu perheestä, jossa 1-2 aikuista ja 1-4 lasta.
Osallistumismaksu 10 euroa.

Osallistumismaksun on oltava maksettuna 24.8.2017 mennessä.

Saaja: Tattikarnevaali ry
Tilinumero: FI23 5047 0720 0254 06
BIC: OKOYFIHH
Viesti: Mekritse saajan viestikenttään osallistujan tai joukkueen nimi

3. Kilpailuun ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan 19.8. mennessä joko MM-tatti -sivuston kautta TÄÄLTÄ, tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro nimesi, yhteystietosi ja mihin sarjaan osallistut.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös kilpailupaikalla, ilmoitettuun osallistujien enimmäismäärään saakka. Järjestäjä ottaa oikeuden rajoittaa osanottajamäärä 200 kerääjään.

4. Kerättävät sienet

Sarjat I ja II: Herkkutatti I ja II -luokat. Kolmosluokan tatteja ja muita sieniä ei hyväksytä.

Sarja III ja IV: Keltavahvero eli kantarelli I ja II -luokat. Muita sieniä ei hyväksytä.

Sarja V, Dalla Vallen perhesarja: herkkutatti, kantarelli, mustatorvisieni, haaparousku ja kangasrousku, I ja II -luokat. Muita sieniä ei hyväksytä. Sienten tulee olla metsässä puhdistettuja.

5. Keräysastia ja muu varustus

Kilpailijoilla voi olla omat keräysastiat. Astioita on myös saatavilla kilpailupaikalla. Suosittelemme perhesarjaan osallistujille eri astioita rouskuille ja muille kisasienille. Kilpailijalla tulee olla kisan aikana mukana puhelin turvallisuussyistä.

6. Kilpailuaika

Maastoon lähtö tapahtuu Ovesta Oy:n piha-alueelta, Heinävaaran kylästä kello 9.15. lauantai-aamuna 26. päivänä elokuuta 2017. Ennen lähtöä kilpailijoiden on ilmoittauduttava lähtöpaikalla kilpailunumeron ja kartan jakoa varten. Ilmoittautuminen on kello 8-9.

Keräilyaika on noin 2 (kaksi) tuntia.

7. Kilpailupaikka

Kilpailualue sijaitsee Joensuun Heinävaarassa tai jossain Joensuun maaseutualueella. Kilpailun järjestäjä määrittelee kilpailupaikan tarkemmin myöhemmin tulossa olevan sienisadon perusteella.

8. Voittajan valinta ja palkinnot

Sarjat I ja II: Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kerätyn tattimäärän (kg) mukaan, hyväksyttyinä sieninä I ja II -luokan herkkutatit. Kilpailuun hyväksytään sallitussa ajassa, sallitulta alueelta kerätyt tatit. Kilpailutuomarit luokittelevat tatit.

Sarja III ja IV: Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kerätyn kantarellimäärän (kg) mukaan, hyväksyttyinä sieninä I ja II -luokan kantarellit.

Sarja V, Dalla Vallen perhesarja: Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kerätyn sienisaaliin (kg) mukaan, hyväksyttyinä sieninä herkkutatti, kantarelli, mustatorvisieni, haaparousku ja kangasrousku, I ja II -luokat.  Kilpailutuomarit luokittelevat sienet. Lisäksi perhesarjassa on viisi tehtävää, joista vähintään kolme tulee olla suoritettuna. Tehtävät liittyvät luontoon ja metsässä virkistäytymiseen, ja sopivat koko perheelle.

Palkinnot I ja II -sarjoissa: Ensimmäinen palkinto 300 euroa, toinen palkinto 200 euroa, kolmas palkinto 100 euroa. Lisäksi luvassa on esinepalkintoja.

Palkinnot III ja IV -sarjoissa: Molemmissa sarjoissa jaetaan kolmelle ensimmäiselle mitalit ja tavarapalkinnot.

Palkinnot V, Dalla Vallen perhesarjassa: Ensimmäinen palkinto 150 euroa, toinen palkinto 100 euroa, kolmas palkinto 50 euroa. Lisäksi KAIKKI sarjaan osallistuneet lapset saavat tavarapalkinnon perheen sijoituksesta riippumatta.

9. Vakuutukset

Kilpailun järjestäjä vakuuttaa kilpailijat mahdollisen vahingon varalta.

 

Järjestäjä ottaa valtuudet muuttaa näitä sääntöjä tarvittaessa.

Additional information