MM-tatti kisaohjelma 26.8.2017

MM-tatti lauantaina 26.8.2017 Joensuun Heinävaarassa. Tapahtumapaikkana toimii Ovesta Oyn:n piha-alue.

Kilpailijat

Klo 8-9    Ilmoittautuminen
Klo 9.15  Kilpailu alkaa
             Keräilyaika 2 h, sienet tulee puhdistaa ennen punnitusta
             Punnituksen jälkeen kilpailijat voivat nauttia osallistumismaksun hintaan kuuluvan aterian
klo 12     Sienten arviointi ja punnitus
n. klo 13 palkintojen jako

Kylätapahtuma klo 10-13

Ovesta Oy:n pihalla on paljon tapahtumia ja esittelyitä klo 9-13 välisenä aikana. Juontohommissa Esko Ilonen hanuristeineen musisoi kisayleisölle.

 • alueella myyntiä, tuotteita, ruokaa yms.
 • lapsille pomppulinna
 • voit seurata kisakeskuksessa punnituksen etenemistä näytöltä
 • lapsille ruohonleikkurin "pulling-kisa" eli vetokisa
 • Puhdasta ja käyttökelpoista -kierrätyspiste ( Karjalan Apu ry)
 • arpoja myynnissä
 • lapsille leikkimielistä ohjelmaa sieniteemalla
 • pelastuslaitos esittäytyy
 • Helylän kulttuuritalon tuottamaa ohjelmaa, tanssi
 • hunajaa myytävänä
 • laserammuntapaikka
 • pomppulinna
 • Riennon tanssivoimistelijat

Mikä on MM-tatti?

Kisoissa kilpaillaan siitä, kuka kerää eniten I ja II luokan herkkutatteja. Vuoden 2017 kisoissa voi kerätä myös kantarelleja.

Uutuutena on Dalla Vallen nimikkosarjana perheille oma erikoissarja, jossa myös III-luokan tatit kelpaavat punnittavaksi.

Osallistumismaksu on MM-tatin yksilösarjassa 20 euroa ja 3 hengen joukkuesarjassa 50 euroa. Perhesarjan osallistumismaksu on 10 euroa. Herkkutattien poimijat voivat Bonuksena voi osallistua kantarellisarjoihin ilmaiseksi: osallistut automaattisesti kantarellisarjaan (yksilö- tai joukkuesarjaan riippuen siitä, kummassa kisailet) kun löydät kisa-alueelta kantarelleja ja tuot ne punnittaviksi.

Kilpailuaika on kaksi tuntia. Kolmosluokan tatteja tai muita sieniä ei hyväksytä MM-tattikisassa. Mutta perhesarjassa kylläkin. 

Kilpailualue pysyy visusti salaisuutena lähtöhetkeen saakka. Järjestäjät huolehtivat mahdollisesta kuljetuksesta kilpailualueelle ja takaisin kisakeskukseen.

Kisakeskuksessa järjestetään samanaikaisesti kylätapahtuma, missä riittää puuhaa isommille ja pienemmille kävijöille.

Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kerätyn tattimäärän (kg) mukaan. Mikäli sienten paino on sama kahdella kilpailijalla, niin ensiksi kilpailuun ilmoittautunut voittaa. Kilpailuun hyväksytään sallistussa ajassa, sallitulta alueelta kerätyt tatit. Kilpailu sopii niin ammattilaisille, harrastajille kuin sienestämisestä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Varsinaista tattituntemusta ei kilpailussa tarvita, sillä kilpailutuomarit luokittelevat tatit.

Dallavallen Perhesarjassa hyväksyttäviä sieniä ovat herkkutattien ja kantarellien lisäksi mustatorvisienet, haaparouskut ja kangasrouskut. Sienten tulee olla metsässä puhdistettuja. Lisäksi joukkueen on suoritettava viiden tehtävän listasta vähintään kolme tehtävää. Kisasarjan tehtävät liittyvät luontoon ja metsässä virkistäytymiseen. Ne ovat koko perheelle sopivia. Perhesarja on erinomainen tapa viettää aikaa metsässä perheen kesken ja tutustua luontoon yhdessä!

Kilpailun järjestäjä vakuuttaa kilpailijat mahdollisen vahingon varalta. Järjestäjä ottaa valtuudet muuttaa näitä sääntöjä tarvittaessa.

Herkkutatin keräämisen maailmanmestaruuskisat, MM-TATTI pidettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2008 Joensuun Kiihtelysvaarassa. Tällöin kisoissa oli yksilösarja. Vuonna 2009 yksilösarjan lisäksi mukana oli joukkuesarja ja vuoden 2010 kisoissa oli kolme sarjaa; yksilö-, joukkue ja nuorisosarja alle 18-vuotiaille.

Ilmoittaudu kisaan!

Additional information